Insecten nu ook in de supermarkt verkrijgbaar

Insecten zijn sinds kort ook in de supermarkt verkrijgbaar! De Plussupermarkt aan het Rotterdamse Stadhoudersplein van ondernemer Peter de Jong in Rotterdam heeft verschillende soorten eetbare insecten in assortiment tussen de vleeswaren staan. plus-supermarkt-insectenDus wie trek heeft in gefrituurde meelwormen of sprinkhanen kan hiervoor bij deze supermarkt terecht.

Voorzichtge reacties
De klanten reageren nu nog voorzichtig. Ze vinden het eigenlijk allemaal wel een goed idee: ‘Maar niet voor mij’. Insecten staan in sommige Aziatische landen al sinds jaar en dag op het menu maar ze zijn in Europa nog niet echt aangeslagen. Volgens bedrijfsleider Stefan Nulle zijn de smaken echter wel herkenbaar voor een Nederlandse klant. ‘Sprinkhanen en meelwormen smaken naar walnoot. De larven gaan meer richting bacon.’

De toekomst
Ondanks de voorzichtige reacties van sommige klanten, denkt Nulle wel een gat in de markt te hebben gevonden. Zo ligt het aantal verkopen na enkele maanden hoger dan in eerste instantie verwacht. ‘We zijn ervan overtuigd dat het in de toekomst steeds groter gaat worden.’

Bekijk hieronder de video van TV-Rijnmond

Indien je nu niet uit de regio Rotterdam komt maar toch benieuwd bent naar de smaak van insecten zoals meelwormen of sprinkhanen, kijk hier waar je nog meer eetbare insecten kan kopen / bestellen

Share

4 thoughts on “Insecten nu ook in de supermarkt verkrijgbaar

  1. Waarom niet, dit is toekomst en een veel beter keuze dan vlees van ongelukkig slachtvee volgepropt met groeihormonen en andere ongezonde kankerverwekkende stoffen. Een insect is een slimme en vooral een gezonde keus.

  2. Op zich vind ik het wel een goed idee. Waarschijnlijk zullen de meeste mensen aan het idee moeten wennen. Vandaar dat ik ook denk dat we moeten beginnen om bijvoorbeeld insectenburgers / schnitzels te kopen zodat we wel de smaak leren kennen maar niet direct met het visuele aspect van het insect in kwestie geconfronteerd worden. Na verloop van tijd zal de consument zich meer comfortabel voelen bij het eten van insecten.

    De prijs is inderdaad nog wel een probleem. Persoonlijk vind ik de huidige imitatieburgers (veelal tofu) al aan de dure kant. Dat is ook de enige reden waarom ik ze niet koop. Als je dan ziet dat een simpel bakje sprinkhanen al bijna € 10 kost, zie ik het niet gebeuren dat consumenten halsoverkop op insecten overstappen. Twee simpele schnitzeltjes van 100 gram zouden dan al gauw rond de € 5 gaan kosten.

    Je zult insectenproducten dus goedkoper moeten maken dan de huidige budget vleesproducten (plofkip, kiloknallers gehakt etc.), anders wordt het een grote flop.

    • Ik ben het met Ruud eens, wel logisch dat de prijs aan de hoge kant is, maar als de vraag naar dit procuct gaat groeien dan daalt vanzelf de prijs.

  3. Heb als kind in Indonesië vliegendegebakken mieren gegeten de s avonds op het licht af kwamen .Onder de lamp werd een waskom geplaatst en daar vielen ze in en verloren hun vleugels .Ze werden daaruit geschept en in een wok gebakke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *