Bestellen

Waar kan ik eetbare insecten kopen?

Als je graag een keer zelf aan de slag wilt om een insectengerecht klaar te maken of om verschillende soorten insecten te proeven, dan is de eerste vraag: waar koop ik insecten? Over het algemeen is het best lastig om een winkel of webshop te vinden waar je insecten kunt kopen. Duurzaaminsecteneten heeft een aantal opties op een rijtje gezet.

Tinyfoods

TinyFoods heeft een uitgebreid assortiment van insectenproducten. Vooral veel gekruide insecten in verschillende smaakvariaties. Ook hebben ze verschillende smaken insectenrepen en krekelmeel.
T: 0341 842 121
E: info@tinyfoods.nl
www.tinyfoods.nl

Proefpakket voor beginners

Insectenproducten van TinyfoodsIdeaal als eerste kennismaking met insecten eten en ook erg leuk als origineel cadeautje. Drie soorten gekruide insecten en twee lekkere repen in een voordeelverpakking van ‘Tinyfoods‘.

Inhoud:
20 gram krekels Smokey BBQ
20 gram meelwormen Garlic & Herbs
9 gram Sprinkhanen Classic Paprika
2 high energy/protein bars met krekels

Delibugs

Delibugs biedt nu een ruim assortiment aan van gevriesdroogde insecten. Dit zijn de krekel, meelworm, sprinkhaan en buffaloworm. Ook zijn er insectenlolly’s en gekruide insecten te koop. Bijzondere producten zijn de meelwormen-pindakaas en een blok chocolade met insecten erop.
T: 0320 277 928
www.delibugs.nlTastyBugs

TastyBugs is een kweker in Limburg en heeft een eigen webshop met de gebruikelijke gevriesdroogde insecten, maar ook een aantal bijzondere producten. De chocoladeproducten met meelwormen en sprinkhanen smaken heerlijk en je kunt zelfs sprinkhaanbamiballen en meelwormentomatensoep bestellen. Deze worden diepgevroren bezorgd. Binnenkort is ook de meelwormenpasta beschikbaar.
T: 06 1787 3085
www.tastybugs.nl

Jimini’s

JIMINI’s is een jonge innovatieve insecten-producent met verschillende soorten insectenproducten die te koop zijn in de webshop. Zo vind je er gekruide krekels, sprinkhanen en meel-/buffalowormen voor bij de borrel! Deze insecten zijn beschikbaar in veel verschillende soorten smaken, dus er is voor ieder wat wils! Heb je liever dat de insecten zijn verwerkt in een product? Ook dit wordt aangeboden in de webshop, in de vorm van heerlijke Italiaanse pasta, een notenvruchtenreep met krekelmeel of super gezonde granola voor je ontbijt!
T: 06 1354 1085
www.jiminis.nl

Bugbon

Insecten delicatessen van hartig tot mierzoet. Op bestelling leverbaar. Ook verse insectenhapjes.
T: 06 2430 6634
www.bugbon.nl

Bugs Originals

Bugs originals verkopen de standaard 4 gevriesdroogde insecten, maar ook Buqadilla. Dat is een Mexicaans gekruid falafelachtige snack van 20 gram met 35% meelwormen. Falafel is een van oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte. Het is alleen niet via de webshop verkrijgbaar, maar wel via de Sligro. Bugs originals is een initiatief van Ruig en Zonen.
T: 075 684 7300
www.bugsoriginals.nl

GoodBugFood Store

De GoodBugFood Store heeft verschillende gevriesdroogde en bijzondere producten in de webshop. Vooral geschikt als je groot wilt inkopen.
www.goodbugfood.store

Albert Heijn

Via de webshop van Albert Heijn kan je ook insecten kopen. Een bakje buffalo’s en sinds kort ook volkoren halvermeelpap met insecten.
Insectenproducten van de Albert Heijn

Peek & Van Beurden Delicatessen

Bij Peek & Van Beurden Delicatessen kan je terecht voor meelwormen, buffalo-wormen en sprinkhanen. Er bestaat ook de mogelijkheid om ze op te laten sturen, mits je vooruit betaald.
www.peekenvanbeurden.nl

Eetbare insecten in België.

Minifood

Veldstraat 116
9890 Asper-Gavere
België
T: +32 (0)47 449 3819
www.minifood.be

Is er bij jou nog een insecten webshop bekend die niet in dit overzicht staat? Geef het aan ons door. Dan kunnen wij dit in de lijst van insecten webshops aanvullen.

Share

17 thoughts on “Bestellen

 1. Pingback: Waarom kinderen geen groente lusten (en dat prima is) - Kiind Magazine

 2. Zijn er ook verse insecten ergens verkrijgbaar? Ik heb nu gevriesdroogde sprinkhanen en krekels gegeten, maar dat is eigenlijk niet meer dan een hele dure hap lucht. Het stelt echt niks voor!

 3. Pingback: Workshop: koken met insecten (35 euro) – Healthy & Zen

 4. Van iemand hoorde ik over een winkel in Nijmegen waar je eetbare insecten kunt kopen – maar die persoon wist geen naam. Ik kan het nergens vinden. Weten jullie misschien welke winkel het is?

   • Er is in Nijmegen iemand die insecten verkoopt u namens een Frans bedrijf. Jiminis heet het.
    Die mocht ik laatst proeven en de op smaak gebrachte krekels en meelwormen waren eigenlijk erg lekker!

   • Ik was laatst in Nijmegen bij een borrel waar ze insecten uitdeelden. Dat meisje dat dat deed heet Evelien Donkers. Die is van Jimini’s, het merk waar ook de repen van zijn die ik hierboven zag staan.

 5. Hey,

  Zijn er ook leveranciers in Belgie gekend?
  ik ga eigelijk graag naar een winkel of markt waar k alles kan bekijken of proeven voor het kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *