Sexyfood eetbare insecten

Sexyfood maakt mysterieuze verpakkingslijn voor eetbare insecten. Omdat het aanbod van verantwoord te produceren vlees achterblijft bij de stijgende vraag, ontplooien zich steeds meer initiatieven om het eten van insecten ook voor Westerlingen aantrekkelijk te maken.

sexyfood-insecten-blikjesOnder het mom van: “Exclusief maakt gewild” heeft het Franse bedrijf Sexyfood deze blikjes ontworpen.

‘Unieke ervaringen’
In 2009 kreeg David Nicolas het idee om eetbare insecten te vermarkten. Hij vond het een uitdaging om een markt te creëren voor een uitstekend eetbaar product met lage productiekosten, maar een negatief imago.

Nicolas en Laurent Corleven denken dat het moet lukken door het aanbieden van een beleving een unieke ervaringen. ‘Het enige dat waardevol is in het leven, zijn herinneringen. Daarom blijven we zoeken naar avonturen en sensaties. Dit is wat Sexyfood je biedt: een verbazingwekkende en explosieve ervaring die unieke en onvergetelijke gevoelens oplevert.’

Uit deze filosofie ontstond het Franse Sexyfood. Het bedrijf voert 28 verschillende producten. Elk met een uniek nummer in een mysterieus blikje, voorzien van een patroon dat refereert aan de saus die erin zit. Zo bestel je bijvoorbeeld in de webshop al een blikje ‘Scarabées Rhinocéros’ in zoetzure saus voor 9 euro. Of ben je meer in voor zwarte mier met curry of bbq-saus?

Geen fratsen
Een andere aanpak om mensen aan de insecten te krijgen, werd onlangs in België geïntroduceerd: potjes insectenspread en andere insectensnacks zoals: insectenburgers, bugnuggets en insectenschnitzels. Gewoon in de supermarkt… Geen fratsen dat scheelt!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *