Insectenlespakket voor de basisschool (deel 2)

We hebben goed nieuws. Het insectenlespakket voor de basisscholen is weer een stapje dichterbij gekomen. Vorige keer schreven we dat we leerlingen van het Fortes Lyceum in Gorinchem en van het JFC in Barneveld hebben uitgedaagd om een insectenlespakket samen te stellen. In november heeft Insectsforall de lespakketten in ontvangst genomen van de beide scholen. Het resultaat is super gaaf.

Insectenlespakket door leerlingen gemaakt.

We hebben echt hele leuke presentaties gezien, lekkere recepten, goed uitgedachte verwerkingsopdrachten, een kahoot, quiz, puzzels, en nog veel meer.

Wat gaan we doen? Met al deze leuke input gaan we aan de slag om lespakketten samen te stellen voor de basisschool. We werken dit uit voor de verschillende groepen. Binnenkort hopen we ze klaar te hebben en op de website beschikbaar te maken.

Share
Dit bericht werd geplaatst in Insecten eten nieuws door Bas Godschalk . Bookmark de permalink .

Over Bas Godschalk

Insecten als duurzame eiwitbron voor iedereen. Daar geloof ik in en daar zet ik me voor in. Een insect eten lijkt niet direct vanzelfsprekend, maar als je er even over nadenkt, dan is het zo gek nog niet. Door het geven van lezingen, wil ik mensen graag aan het denken zetten en laten ervaren hoe insecten proeven. Graag kom ik bij u langs om een presentatie te geven over het eten van insecten. Uiteraard kunt u dan ook verschillende insecten proberen. Een andere uitdaging, waar ik mee bezig ben, is om de kostprijs van insecten sterk te verlagen. Omdat een insect koudbloedig is, heb je warmte nodig om de insecten te kweken. Dat kost energie en dus geld. Slimme energieoplossingen dragen bij aan het verlagen van de prijs. In Europa zijn we nog niet echt gewend om insecten te eten. In veel landen op het zuidelijk halfrond is het heel gewoon. Wat daar niet zo gewoon is, is om zelf insecten te kweken. Dat doen we wel op het noordelijk halfrond. Die kennis kan mensen in ontwikkelingslanden helpen om zelf in hun eiwitten te voorzien. Daarmee wordt het eiwit tekort bestreden en wij kunnen van hen leren hoe je insecten lekker kunt bereiden. Wie ben ik? Ik ben een enthousiaste insectenliefhebber, die een ruime ervaring heeft opgedaan in milieu- en energievraagstukken. Ik heb veel projecten uitgevoerd in Europa en Azië. Regelmatig geef ik lezingen en trainingen. Ik vind het uitermate boeiend om samen te werken met verschillende culturen en zo van elkaar te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *