Insecten sandwichspread

Insecten als spread op je boterham smeren. Delhaize lanceert insectenspreads voor je ontbijt of luch.

insectenspreadOok het Belgische merk ‘Delhaize’ speelt in op de trend rond insecten, en kondigde enkele uren na Damhert haar Green Bugs-producten aan. Sinds 19 september j.l. verkoopt de retailer twee spreads op basis van meelwormen in de smaken tomaat en wortel.

In samenwerking met het Belgische “the green kow company” ontwikkelde Delhaize deze twee referenties op basis van meelwormen. De wortelvariant bevat vier procent meelwormen, de versie met tomaat zes procent. De wormen worden zeer fijn gemixt: en ook hier kan je dus niet zien dat er meelwormen in het product zitten.

Share

1 thought on “Insecten sandwichspread

  1. Enkele eerste indrukken hoe de insecten spread smaakt: de wortelvariant smaakt, niet bepaald verrassend, naar wortel, en de tomatenspread naar ietwat waterige tomaat. Heeft iets pesto-achtigs, zegt een collega. Een ander proefkonijn vindt de wortelspread naar pompoen smaken.
    Iets te veel olie, zegt een volgende.
    Niemand proeft ook maar iets wat op vlees lijkt. De vrees dat er gehapt gaat worden in stukjes meelworm, blijkt dus ongegrond. De paar wormpjes die erin zitten (4 tot 6 procent), zijn onherkenbaar klein vermalen en vallen niet op. Conclusie: een dure, niet zo heel erg lekkere spread, die vooral smaakt naar wortel en tomaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *