Insecten gin

Insecten gin. Na een lekker insecten gerecht een goede insectenborrel drinken? Dat kan voortaan met ‘Anty Gin’…. Een gin met de essentie van mieren!

Anty-GinDe gin is een resultaat van de samenwerking tussen Cambridge Distillery en de Nordic Food Lab. In iedere fles gin zijn zo’n 60 Rode Bosmieren verwerkt. De zogenaamde Formica Rufa heb je in een harige en in een kale variant, ze zijn tussen de 6 en 11 millimeter groot en komen in heel Europa voor. De Rode Bosmier beschermt zich tegen vijanden door het produceren van mierenzuur (een carbonzuur) die ze, vanuit hun achterlijf, op hun vijanden kunnen spuiten.

Het mierenzuur dat dat deze Rode Bosmier produceert reageert snel met alcohol en kan daardoor snel nieuwe organische verbindingen maken (esters). Ook bevat mierenzuur bepaalde chemische feromonen die je als een aroma kunt beschouwen. En dus is het diertje interessant voor bijvoorbeeld het maken van een lekker distillaat. In de ‘Anty Gin’ zijn overigens niet alleen mieren verwerkt, maar ook andere plantaardige bestanddelen als brandnetel en Bulgaarse jeneverbes.

Wees er snel bij, want de insecten gin is nogal schaars en exclusief. De distilleerderij heeft slechts 99 flessen geproduceerd en de flessen zullen zo €250,- per fles kosten. Ook zullen er miniatuur flesjes (50 ml) op de markt worden gebracht.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de distilleerderij.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *