Insecten eten guerilla marketing

Leuke guerilla marketing rondom thema insecten eten

Tijdens de Wereldvoedseldag van 16 oktober j.l. organiseerden Natuur en Milieu Overijssel samen met het Centrum voor Natuur en Milieu Communicatie van de gemeente Hengelo en Natuuractiviteitencentrum De Koppel uit Hardenberg een food guerrilla. ’s Morgens tussen 07.00 uur en 09.00 uur deelden medewerkers en vrijwilligers van deze organisaties bijzondere koekjes uit. In deze koekjes waren insecten verwerkt en werden o.a. op het treinstation van Zwolle uitgedeeld

Met deze actie wil Natuur en Milieu mensen bewust stil laten staan bij hun normale consumptiepatroon en laten zien dat het ook mogelijk is om iets anders te proberen. Iets wat in dit geval buiten de comfortzone ligt. Het eten van insecten is duurzamer en is in niet- westerse landen vrij normaal. De slogan is dan ook: “Insecten eten? De normaalste zaak van de wereld!” Insecten zijn een duurzame en economisch interessante oplossing voor het wereldvoedsel-vraagstuk.  Lees hier waarom insecten eten een oplossing voor het wereldvoedsel-vraagstuk is.

Get Microsoft Silverlight

Ben jij ook ergens een leuke actie tegen gekomen ter promotie van het eten van insecten laat het ons in een reactie op dit bericht weten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *