Het moeilijkste aan insecten eten is je eerste insect te eten

Het moeilijkste aan insecten eten is…. je eerste insect eten! Oftwel, je zal een keer in de gelegenheid moeten zijn/komen om vrijblijvend je eerste insect te eten. In het hele land zijn hier met enige regelmaat insecten proeverijen op diverse evenementen.

Een jaarlijks terugkerende kersttraditie (en dus inmiddels zeer populaire) is de mogelijkheid in het Dierenpark De Oliemeulen. Want van 22 december t/m 6 januari 2012 worden er geheel volgens traditie weer insecten gegeten. Het dierenpark serveert al vele jaren bijzondere hapjes, warme chocomelk en Gluhwein rond de kerstdagen, er wordt geknutseld en de temperatuur is er aangenaam warm.

Hartje winter, omringd door schildpadden, aapjes en krokodillen kan je zelf heerlijk op een groot overdekt verwarmd terras proeven van een meelwormenquiche of een krekelwafeltje. Warm, knus en gezellig.

De kinderen vermaken zich in de knutselhoek of kijken naar de dieren. Ze nemen nog een marshmallow als toetje na de insectensnacks. Slang-, spin- en roofvogeldemonstraties wisselen elkaar af, waarna het hele gezin nog even een frisse neus gaat halen buiten bij de andere dieren en in de speeltuin.

Dierenpark ‘De Oliemeulen” is te vinden aan de Reitse Hoevenstraat no 30 in Tilburg Voor meer informatie kunt u terecht op www.oliemeulen.nl of bel 013-4630026. Het Tilburgse Dierenpark is alleen 1e Kerstdag en 1 januari gesloten.

Share

2 thoughts on “Het moeilijkste aan insecten eten is je eerste insect te eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *