Eetbare insecten bij JUMBO supermarkten

Op NU.nl en in de verschillende kranten is te lezen dat je vanaf volgend jaar bij de supers van Jumbo terecht kan voor insectenproducten. Lekker dus voor als je eens iets anders dan vlees of vis wil.

jumbo logo kleurVolgens het bedrijf is het de eerste supermarktketen in Nederland die in al haar winkels eetbare insecten gaat aanbieden. Dat is deels waar, want eerder berichten we al dat er een PLUS supermarkt in Rotterdam al insecten in het assortiment heeft, maar dit is echter nog niet doorgetrokken in alle vestigingen.

Behalve dat het gezond is, biedt een insectenmaaltijd ook de mogelijkheid om iets te doen aan de voedselschaarste in de wereld, stelt de JUMBO: “We willen dat klanten voor al hun boodschappen bij ons terechtkunnen. Met deze introductie spelen we in op de trend, waarbij mensen steeds vaker insectenproducten eten, bijvoorbeeld als vervanger voor vlees of vis”, laat een woordvoerster van de supermarkt weten.

Meelwormen
Vanaf aanstaande vrijdag verkopen de Jumbo-winkels in Groningen en Haren meelwormen, buffalowormen en wasmotlarven. De meelwormen en de buffalowormen zijn verkrijgbaar als een burger, de wasmotlarven als ‘crispy snack’.

Jumbo wil uiteindelijk het assortiment uitbreiden naar alle winkels in Nederland. In een later stadium wordt bekend gemaakt welke producten daar in de schappen komen te liggen.

Partij voor de Dieren 
De Partij voor de Dieren stelde in het Europees Parlement vandaag dat insecten niet moeten worden verkocht als vleesvervangers. Burgers, schnitzels en nuggets met gemalen buffalowormen liggen in Belgische supermarkten tussen de vegetarische producten. Zij worden gepresenteerd als vleesvervanger, klaagt Europarlementariër Anja Hazekamp. De Belgische producent Damhert wil het insectenvlees binnenkort ook in Nederlandse supermarkten verkopen, waarvan Jumbo de eerste zou zijn.

‘Insecten zijn geen groente. Dat de producten worden verkocht als vleesvervanger is ronduit onjuist. Benaming en etiket moeten duidelijk zijn’, stelt Hazekamp in een verklaring.

Ook zelf thuis insecten eten? Op deze pagina enkele lekkere insecten recepten die je zelf thuis kan maken. Kijk dan eens in het insectenkookboek of klik hier om de reviews van het Insectenkookboek bekijken en eventueel direct online kopen.

Share

4 thoughts on “Eetbare insecten bij JUMBO supermarkten

  1. ik vind de insecten van de jumbo niet zo’n succes het waren er weinig voor een dure prijs. ook de voorraad was bijna op. al met al ik raad niet aan om bij de jumbo te kopen (in ieder geval geen sprinkhanen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *