Ben Reade – The Culinary Bug Adventures

Tijdens het Food Film Festival in de Westergasfabriek is Ben Reade, het hoofd van Culinary Research and Development van het Nordic Food Lab, een weekend in Nederland. De vertegenwoordiger van Nordic Food is op doorreis voor zijn onderzoek op 6 continenten naar verschillende soorten insecten met de beste smaak.

Live zien hoe Ben Reade de meest geweldige insecten gerechten bereid? Dat kan tijdens de kookdemonstratie. Handeling voor handeling laat hij hoe hij insecten verandert in een culinair hoogstandje. Oren en ogen open, want hier wil je geen moment van missen!

Ben-Reade-Insecten-EtenThe Culinary Bug Adventures of Ben Reade

Ben Reade | 19,50 euro | 60 min | Engels gesproken Voorstelling: zondag 11 mei 18:00 | De Grote Studio

Foto: Claes Bech-Poulsen
Insecten eten is nog redelijk nieuw in de Westerse wereld en is voor veel mensen nogal hoogdrempelig. Maar insecten zijn interessant. Niet alleen zijn ze voedzaam en daarom een goed alternatief voor vlees, de wereld van insecten is een goede indicator voor biodiversiteit, welke op zich weer een goede graadmeter is voor de duurzaamheid van verschillende voedselsystemen.
Het werken met insecten op zowel nieuwe als traditionele manieren is een belangrijk deel van Ben Reade’s onderzoek. Want we weten dat ze gezond zijn, we moeten ook nog leren om ze op lekkere manieren te bereiden. Dat neemt nu nieuwe vormen aan en levert naast het leren over de gastronomische waarde van inheemse insectensoorten, nieuwe inzichten op in het grote plaatje van onze voedselsystemen.
Als onafhankelijk onderzoeker zal Reade zijn mening over verschillende controversiële onderwerpen rondom het eten van insecten en de lopende onderzoeken daarnaar geven. Zijn typische manier van vertellen is inspirerend en de focus ligt altijd op de mooie dingen die hij als gastronomisch wetenschapper ontdekt.
Let op: dit seminar is in het Engels
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *