> meelwormen > Curry met meelwormen

Curry met meelwormen

BEREIDING: 20 MINUTEN | VOOR 4 PERSONEN | HOOFDGERECHT

Curry met meelwormen

Ingrediënten

25 gr meelwormen

400 gr wokgroente naar wens

2 tenen knoflook, fijngesneden

theelepel verse fijngesneden gember

el fijngesneden rode peper zonder zaadlijsten

1 theelepel kurkuma

1 theelepel komijn

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel gemalen koriander

 ½ theelepel kerrie

oestersaus en vissaus

blik of pak kokosmelk (ongeveer 150-200 ml)

(wok)olie

stap 1

Bak de meelwormen eventjes in een verhitte wok met olie.

stap 2

Voeg vervolgens de gember, rode peper en knoflook toe en bak die op een laag pitje 4 minuten door. Voeg alle kruiden toe en 2 à 3 eetlepel oestersaus.

stap 3

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat op een laag vuur 5 minuten sudderen. Wordt de curry wat te droog dan kun je nog een beetje water toevoegen. Op het laatste moment voeg je de vissaus naar smaak toe. Begin met 1 eetlepel en daarna eventueel nog één.
Serveer met rijst en eventueel een frisse salade en kroepoek voor een extra feestelijk geheel. Ook lekker met Naan-brood.

Eet smakelijk!

 

Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!