Roergebakken sprinkhanen met bospaddenstoelenmix

Roergebakken sprinkhanen met bospaddenstoelenmix

Ingrediënten:

  • 1 doosje sprinkhanen (+/- 35 sprinkhanen)
  • 100 gram gedroogde bospaddenstoelenmix
  • 75 gram verse champignons
  • Madeira
  • 1 rode ui
  • Peper en zeezout
  • Wok– of olijfolie

Bereiding:
Ontdoe de sprinkhanen van vleugels en poten en laat ze vervolgens minstens 1 uur in de Madeira liggen. Laat de sprinkhanen vervolgens uitlekken op een stuk keukenrol. Borstel de champignons en snijd een stukje van de onderkant van de steel af. Snijd de champignons in fijne blokjes en snipper de rode ui. Verhit de olie in een wokpan en voeg de fijngesneden rode ui toe. Voeg, wanneer de ui licht gekleurd is, de sprinkhanen en de fijngesneden champignons toe. Voeg als laatste de bospaddenstoelen toe en wok het geheel nog een tijdje. Voeg de overgebleven Madeira toe en breng het heerlijke insecten gerecht op smaak met zeezout en verse peper.

Ken jij zelf nog een lekker insecten gerecht laat dit dan even weten in een reactie op dit bericht zodat wij deze kunnen toevoegen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *