Nacho’s met guacamole en sprinkhanen

Lekkere nacho’s met guacamole en sprinkhanen

Ingrediënten:

  • 100 g nacho-chips (naturel, of nacho cheese voor extra bite)
  • handjevol maïs (uit glas of blik)
  • 25 g sprinkhanen
  • 100 g geraspte kaas
  • handjevol jalapeño-pepers (in glas)
  • rode ui (gesnipperd)
  • optioneel: verse kleingesneden tomaat, kidneybonen, rode paprika

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C. Gebruik een ovenbestendig bord of ovenschaal en maak laagjes van alle ingrediënten, beginnend met een laagje nacho-chips. De ‘optionele’ ingrediënten kun je hier ook bij gebruiken, voor extra vulling. Eindig met een flinke laag geraspte kaas. Zet het bord 10 minuten in de hete oven, of totdat de kaas gesmolten is.

Ingrediënten voor de guacamole:

  • 1 of 2 rijpe avocado’s
  • klein uitje of sjalotje heel fijn gesnipperd (ongeveer 1-2 el nodig)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1-2 el vers limoensap
  • 1 fijngesnipperde tomaat (zonder de zaadlijsten – anders wordt het te nat)
  • optioneel: 1-2 el zure room (daar wordt het romiger van)

Bereiding:
De basis-guacamole is eigenlijk avocado met limoensap en knoflook; de rest is optioneel en geeft het net dat beetje extra pit. Prak de avocado’s fijn met een vork. Je kunt ook alles in een keukenmachine doen, maar dan krijg je een hele gladde puree. Als de avocado’s geprakt zijn, voeg je de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper.  Maak de guacamole op het laatste moment: hij kan snel bruin worden. Serveer met een lekker fris biertje!

Heb je zelf wellicht nog een lekker insecten gerecht wat nog niet in deze lijst voorkomt, laat dit dan even weten in een reactie op dit bericht zodat wij de lijst met lekkere insecten gerechten kunnen aanvullen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *