Loempia met roergebakken sprinkhanen

Loempia met roergebakken sprinkhanen

Ingrediënten:

  • 100 gram peultjes
  • 120 gram wortelen
  • 150 gram bosuitjes
  • 80 gram bleekselderij
  • 80 gram Chinese kool
  • 80 gram shiitake
  • 100 gram taugé
  • 8 loempiavellen
  • 1 doosjes sprinkhanen (+/- 35 stuks)
  • 4 eetlepels olie
  • 1 mespunt versgeperste knoflook
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • 1 eetlepel bloem
  • Plantaardige olie om te frituren

Bereiden:
Snijd de schoongemaakte groenten met uitzondering van de taugé in dunne reepjes. Verwijder de vleugels en poten van de sprinkhanen. Verhit de olie in koekenpan of wok. Voeg knoflook toe en wok alle groente samen met de sprinkhanen. Blus het geheel af met de sojasaus en maak op smaak met peper en zout. Bind met de maïzena, voeg de koriander toe en laat het geheel afkoelen. Roer voor het dichtplakken van de loempia’s eerst 1 eetlepel koud water en daarna scheutje voor scheutje 2 à 3 eetlepels heet water door de bloem. Rol de loempiavellen in met de groenten en sprinkhanen. Frituur ze op 180ºC.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *