Pasta all’Entomofagia

Goed gevulde pasta all’Entomofagia met meelwormen

Ingrediënten:

  • 500 gram verse tagliatelle
  • 150 gram meelwormen
  • zwarte peper
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentebouillon met 1 dl water
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 uit gesnipperd
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 300 gram spinazie
  • 2 dl slagroom
  • handvol verse basilicum, gesneden
  • 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd

Bereiding:
Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uitjes en 1 teentje knoflook zachtjes aan zonder deze te laten verkleuren. Voeg de spinazie toe en bak deze zachtje mee. Voegvervolgens de groentebouillon toe en de slagroom, rozemarijn en tijm. Kook dit voor de helft in tot sausdikte in +/- 10 min. Haal de kruidentakjes eruiit en breng de saus verder op smaak met peper en zout en voeg de spinazie toe zodat

Kook de pasta met een beetje zout beetgaar en breng deze na het afgieten op smaak met scheutje olijfolie en peper.

Fruit een teentje knoflook en zwarte peper in de olie. Rooster vervolgens de meelwormen hierin mee totdat ze krokant maar niet uitgedroogd zijn; dit duurt misschien een minuut maar niet meer. Zet het vuur uit, en meng de meelwormen met de pasta en de saus. Bestrooi als laatste het geheel met basilicum en pijnboompitten.

Bij alle meelwormen recepten is uitgegaan van het gewicht in verse meelwormen en dus niet gevriesdroogd? Let op: 150g verse meelwormen is gelijk aan 50g gevriesdroogde meelwormen. Gevriesdroogde meelwormen nemen in volume toe wanneer je ze gaat bereiden.

Weet jij nog een lekker gerecht met meelwormen? Laat dit insecten recept dan achter in een reactie op di bericht.

Share

7 gedachten over “Pasta all’Entomofagia

  1. heye, ik doe mijn profielwerkstuk over het entomofagie en ik vroeg me af of 200 gram meelwormen 4 bakjes van 50 gram zijn of niet (er staat bij het bestellen dat ze bij het bereiden 150 gram +- worden)
    weten jullie dit toevallig?
    en dit is toch

  2. Vraag: is de spinazie rauw? Worden de spinazie, ricotta en de helft van de meelwormen rauw gegeten?
    Met vriendelijke groet, Bert

  3. Hoe slachten ze meelworm? Of worden die levend bevroren of gekookt?
    Zeker bij dat thuiskweken is mij dat een gruwel zo van de bak in de pan met een darm vol poep. Zoals je vaak bij garnalen gewoon garnalenpoep zit te eten als de darm er nog inzit. Of moet je ze net als slakken eerst uithongeren totdat ze leeg zijn? Maar een slak breng je daarna in winterslaap om dan te bevriezen om de bacterien te doden en pas daarna te bereiden en eten.
    Dus tja, blijft het een gehaktbal met gebakken piepers en stoofgroenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *