Paella met meelwormen

Spaanse paella met meelwormen

Ingrediënten:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 2 middelgrote uien grof gesnipperd
  • 800 gram kippoulet
  • 6 tomaten, ontveld in reepjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 400 gram droog kokende rijst
  • Enkele saffraandraadjes
  • 6 dl kippenbouillon
  • 20 gram meelwormen
  • 1 kg mosselen
  • 300 gram Noorse garnalen
  • 1 theelepel bladselderij en 1 theelepel peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout

Bereiden:
Fruit de knoflook in hete olie tot deze oudbruin ziet en schep de knof-look uit de pan. Voeg de ui en kip toe en laat dit onder voortdurend omscheppen fruiten tot de uisnippers glazig zien. Voeg dan de meelwormen, tomaat, paprika en rijst toe. Blijf het geheel zolang boven een niet al te hoge warmtebron omscheppen tot de rijst als het ware doorzichtig lijkt te zijn. Week ondertussen de saffraandraadjes in 3 eetlepels water of bouillon. Voeg de hete bouillon aan de rijst toe en daarna het saffraanvocht. Schep het geheel goed om en laat het gedurende 15 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de goed afgespoelde en schoongemaakte mosselen bij. Laat het geheel nog zolang koken totdat de mosselschelpen geopend zijn. Schep vlak voor het opdienen de garnalen en de kruiden door het gerecht. Strooi er peper en zout over en schep de meelwormen paella aan tafel nog eens goed door.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *