Meelwormen curry

Overheerlijke curry met meelwormen

Ingrediënten:

  • 25 g Tenebrio’s
  • 400 g groente naar wens (makkelijk is een wokpakket, of bijvoorbeeld wat witte kool in reepjes en paksoi)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • theelepel verse fijngesneden gember
  • el fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten)
  • kurkuma
  • komijn
  • paprikapoeder
  • gemberpoeder
  • gemalen koriander
  • kerrie
  • oestersaus en vissaus
  • blik of pak kokosmelk (ongeveer 150-200ml)
  • (wok)olie
  • optioneel maar extra lekker: citroenblad (2-3 blaadjes)

Bereiding:
Bak de meelwormen eventjes in een verhitte wok met olie. Voeg vervolgens de gember, rode peper en knoflook toe en bak vervolgens op een laag pitje 4 minuten door. Voeg alle kruiden naar eigen smaak toe. Ga ongeveer uit van 1 theelepel per kruid. Van de kerrie slechts een beetje toevoegen, want dat is een smaal die nogal snel overheerst.

Roer het geheel goed door elkaar en voeg 2 á 3 eetlepels oestersaus toe. Voeg vervolgens de kokosmelk en het citroenblad toe en laat op een laag vuur 5 minuten sudderen, totdat het citroenblad zijn smaak heeft afgegeven. Wordt de curry wat te droog kun je er altijd nog een beetje water toevoegen. Op het laatste moment voeg je de vissaus naar smaak toe. Ook hier rustig aan beginnen met 1 eetlepel en daarna eventueel nog één.

Serveer met rijst en eventueel een frisse salade en/of papadums of kroepoek voor een extra feestelijk geheel. Ook erg lekker met Naan-brood.

Bij alle meelwormen recepten is uitgegaan van het gewicht in verse meelwormen en dus niet gevriesdroogd? Let op: 150g verse meelwormen is gelijk aan 50g gevriesdroogde meelwormen. Gevriesdroogde meelwormen nemen in volume toe wanneer je ze gaat bereiden.

Share

Een gedachte over “Meelwormen curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *