Couscoussalade met meelworm

Frisse couscoussalade met meelworm

Ingrediënten:

  • 250 gram couscous
  • 50 gram meelwormen, gevriesdroogd
  • 2 paprika’s , geel en rood
  • ½ komkommer
  • handvol rozijnen
  • enkele kruiden:  1 eetlepel morrocan rub (o.a.  komijn, koriander, zout peper gember, kurkuma, nootmuskaat, 20 munt bladeren

Bereiding:
Laat de couscous wellen zoals aangegeven op de verpakking en voeg de droge kruiden toe. Laat de couscous afkoelen tot op kamertemperatuur en zet het vervolgens in de koelkast. Wel ondertussen de rozijnen in wat water en bak de meelworm +/- 3 minuten in olie in een koekenpan. Roer het tussendoor om op een middelmatig vuur.
Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes Snijd de komkommer in reepjes van een lengte van ongeveer 1 cm en dikte van 0,25 cm. Doe de muntbladeren er als laatst door. Snijd deze in dunne reepjes en meng ze door de couscoussalade.

Ken jij zelf nog een lekker insecten gerecht laat dit dan even weten in een reactie op dit bericht zodat wij deze kunnen toevoegen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *