Bananenbrood met meelwormen

Bananenbrood met meelwormen

Benodigdheden:

  • 250 g bloem
  • 1 tl baking soda  (verkrijgbaar bij de toko of grotere supermarkten)
  • snufje zout
  • 115 g boter (op kamertemperatuur)
  • 110 g bruine basterdsuiker
  • 2 losgeklopte eieren
  • 500 g geprakte overrijpe bananen
  • ½ potje (25 g) gevriesdroogde meelwormen (Tenebrio’s of Buffalowormen)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170? C / Gasovenstand 4. Vet een bakblik (23x13cm) lichtjes in. Meng de bloem, baking soda en zout in een grote kom.  Meng vervolgens de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar met een mixer. Voeg de eieren toe en mix deze goed tot één geheel. Roer er vervolgens de geprakte bananen door totdat alles goed vermengd is. Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en meng alles nog even goed kort door elkaar. Tenslotte roer je er de meelwormen doorheen. Giet het mengsel in de bakvorm.  Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt die er schoon weer uitkomt, is de cake klaar. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal de cake er daarna uit en laat hem op een rooster verder afkoelen.

Let op: 150g verse meelwormen is gelijk aan 50g gevriesdroogde meelwormen. Gevriesdroogde meelwormen nemen in volume toe wanneer je ze gaat bereiden.

Share

Een gedachte over “Bananenbrood met meelwormen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *