Gesuikerde sprinkhanen en meelwormen

 

Gesuikerde sprinkhanen en meelwormen

Benodigdheden:

  • 60 g gesmolten boter
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 150 ml siroop (bijvoorbeeld suikersiroop, agavesiroop, ahoornsiroop of maïssiroop)
  • 1 kopje gevriesdroogde insecten: bijvrooebeeld een mix van sprinkhanen en meelwormen

Bereiden:

Verwarm de oven voor op zo’n 200C. Meng in een kom de boter, suiker en stroop tot dat dit een mooi mengsel. Roer de insecten erdoor, bekleed een ovenschaaltje met bakpapier en doe dit mengsel in het ovenschaaltje.  Zet het in een oven en laat het in 30 minuten bakken/karamelliseren. Laat het goed afkoelen! Je kunt de gesuikerde insecten nu afbreken en lekker als spannend koekje serveren!

Share

Een gedachte over “Gesuikerde sprinkhanen en meelwormen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *