The Insect Cookbook gepresenteerd

Gisteren nam aankomend WUR-collegevoorzitter Louise Fresco het allereerste exemplaar van The Insect Cookbook ontvangst. Het insecten kookboek is een vertaling van van het Nederlandse insecten kookboek dat inmiddels meer dan 5000 keer over de toonbank is gegaan.

The-Insect-CookbookAan de vertaling is extra informatie toegevoegd over voeding en vooral het milieu. Vandaar de nieuwe ondertitel: Food for a sustainable planet. Dus de internationale lezer krijgt nog wel enkele extra’s. Het insecten kookboek bevat daarnaats nieuwe interviews met Kofi Annan, voormalig Secretaris-Generaal van de VN en internationaal topkok, René Redzepi.  Henk van Gurp, docent, nam de culinaire kant van het kookboek voor zijn rekening.

De Wageningse entomologen Marcel Dicke en Arnold van Huis wijzen al jaren op de voordelen van het eten van insecten. Afgelopen jaren waren ze hierin echter wel heel succesvol, want in april 2012 gepresenteerde insecten kookboek leverde wereldwijd publiciteit op en is het in Nederland een bescheiden bestseller. Een rapport over ‘microlivestock’ dat Arnold van Huis afgelopen jaar schreef voor de wereldvoedselorganisatie FAO is inmiddels miljoenen keren gedownload.

Wil je meer weten over entomofagie, ehet eten van insecten? Van 14 tot 17 mei in Wageningen wordt het symposium Insects to feed the world georganiseerd.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *