Nederland aan de krekelkroket

In België lopen ze een beetje voor op het gebied van insecten eten. Tenminste qua wetgeving…. en dus inmiddels ook in initiatieven op insectensnacks. Wanneer gaat Nederland aan de krekelkroket?

Er zijn inmiddels een aantal cafetaria’s in België die kroketten met krekels verkopen. De krekelkroket wordt bijvoorbeeld verkocht door cafetaria’s  in Gent, Ronse en Brugge en waarschijnlijk gaat het aantal snackbars met dit insectenhapje in het assortiment oplopen.

Insectensnack
krekelkroketHet Gentse restaurant Bugs & Lunch staat bekend om gerechten met de krekels. Het insectenrestaurant heet voortaan ‘Bugs’. Je kunt er alleen nog terecht voor diner op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Op het menu is de lekkere insectensnack te vinden: de krekelkroket. Eigenaren David Creëlle en Liesbet Minne bedachten de insecten lekkernij om mensen, op een laagdrempelige manier, kennis te laten maken met eetbare insecten. (Foto: Lieven Van Assche)

Ragout van krekelmeel
De kroket is gemaakt van een ragout van krekelmeel en heeft een lichtoranje kleur. Er zitten geen hele stukjes krekel in de kroket. Wel is het perfect alternatief voor vlees, want het is zeer voedzaam, goed verteerbaar, rijk aan proteïnen en zit boordevol vitaminen en mineralen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *