Levende insecten eten op Sardinië

Levende insecten eten op Sardinië. Op Sardinië eten ze kaas met levende maden, de Sardijnse delicatesse wordt Casu marzu (= Sardijns voor rotte kaas) genoemd. Het is een kaas die extreem lang wordt gerijpt. Zo lang zelfs dat er zich larven van de kaasvlieg in nestelen.

Casu-Marzu-larvenDe traditionele Sardijnse kaas, met een basis die hetzelfde is als Pecorino, wordt zeer lang gerijpt, tot een niveau dat feitelijk over de grens van rotting ligt. Hierdoor nestelen larven zich in de kaas. Deze larven breken veel vetten af, wat de kaas heerlijk zacht maakt.

De maden zijn kleurloos en worden ongeveer 8mm groot. Het schijnt zo te zijn dat je je ogen dient te bedekken als je de kaas eet, want de larven kunnen zeer hoog (tot 15 cm) springen. Even voor de duidelijkheid de kaas wordt dus verkocht en gegeten met levende maden.

Casu marzu eet men het liefst op Sardinië met een stukje krokant brood en een heerlijk glas ‘Canonnau’ (een sterke wijnsoort). Bekijk hieronder het filmpje hoe ze op het eiland Sardinië de kaas met levende maden eten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *