Insecten eten in Amerika

Ook in Amerika is entomofagie oftwel insecten eten een spraakmakend onderwerp. Marcel Dicke, hoogleraar Entomologie in Wageningen, die op 26 juni met twee Amerikaanse insectenexperts een presentatie gaf over nut en noodzaak van het eten van insecten verteld dat ze op een gegeven moment in het kleine keukentje van de Nederlandse ambassade stonden met zo’n vijftien camera’s op ons gericht.

Insectenhapjes
Marcel Dicke maakte samen met Prof. Michael Raupp en Daniella Martin, in de keuken van de Nederlandse ambassade in Washington lekkere insectenhapjes klaar. Aan de genodigden vertelden Marcel en de Amerikaanse sprekers dat insecten een voedzaam, gezond en duurzaam alternatief zijn voor vlees. Lees hier 4 redenen om insecten te eten.

Insectenkookboek gaat internationaal
Dicke is in de VS in verband met zijn Rhodes visiting professorship aan Cornell University, hij schrijft daar aan een boek over insect-plantrelaties en hij legt er de laatste hand aan de Engelse versie van Het Insectenkookboek. In 2012 kwam dat kookboek in Nederland uit en het eerste exemplaar werd destijds overhandigd aan Koningin Máxima. ‘The Insect Cookbook’ wordt begin 2014 uitgegeven in de VS door Columbia University Press (New York).

(Bron: http://www.wageningenur.nl)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *